Bezoek kabouterzolder

Op de kabouterzolder worden ze verwelkomd door kabouter Spruiteprak en zijn vrouwtje en dan: Luisteren naar het verhaal “van een kabouter die niet met vakantie wilde” Spelen in een van de hoeken: De leeshoek De speelhoek Het kabouterspeelhuis De meccanospeeltuin De kabouterspeelboot De dvd-hoek met David de kabouter De knutseltafel Naar hartenlust kunnen ze zich […]

Bezoek Rien Poortvlietmuseum

Voor kinderen vanaf 7 jaar is er veel te beleven bij het Rien Poortvlietmuseum Een rondleiding door het museum om kennis te nemen van het leven en werken van de vertellende schilder Rien Poortvliet. Een gids geeft de nodige toelichting. Een ontdekkingstocht voor twee leeftijdsgroepen: Voor kinderen van 10 jaar en ouder Het maken van […]

Het kabouterpad op Tiengemeten

Het kabouterpad verbindt het Rien Poortvlietmuseum met het Landbouwmuseum. Met behulp van het kabouterboekje wordt de route afgelegd. Bij elke kabouter die ze passeren moet een opdracht vervuld worden. Doen ze alles goed, gaan ze naar huis met een heus kabouterdiploma! Ze kunnen zelfs een knapzak kopen met inhoud om onderweg wat te drinken en […]

Bezoek Landbouwmuseum Tiengemeten

In en om het museum kun je een interessante speurtocht doen om allerlei interessante dingen van de landbouw te ontdekken. De gidsen kunnen je alles vertellen hoe de gewassen in het verleden en nu geteeld worden en zeker ook heel belangrijk : ze kunnen je ook haarfijn vertellen welke gewassen voor de menselijke consumptie en […]

Workshop Gitaar

Een workshop gitaar??? Kan dat in anderhalf uur??? Ja dus! Het is vooral een kennismaking met het instrument waarbij we ook serieus musiceren! Er worden simpele oefeningen gedaan, het gaat dan vooral om samenwerken en luisteren naar elkaar. Je moet echt hetzelfde doen om de boel niet in een chaos te laten eindigen. Ook deze […]

Workshop Djembé

60 minuten (of langer als het leuk is)
Via de digitale snelweg horen we de geïnteresseerden denken; “Ja maar dat weten we nu wel!!” Via dezelfde snelweg kunnen we melden dat zulks bepaald niet het geval is!! Het waarom? Vrij simpel……de kinderen hebben nog niet eerder een workshop djembé van De Vrolijke Nood gehad! De workshop staat niet in het teken van wat […]

Workshop Loopen

Een looper (spreekt men uit als loeper) is een digitaal apparaat waarmee je geluiden kunt opnemen, van stemmen tot muziekinstrumenten en datgene wat je opneemt blijft zich vervolgens herhalen.

Coco kan het

Vandaag is de grote dag. Alle babyvogels gaan voor de allereerste keer vliegen. Maar Coco durft niet. Ze wil veilig in haar nestje blijven, bij mama. Misschien wil Coco wel als wij haar helpen? Ga je mee op avontuur? Een gezellige, interactieve voorstelling, met fijne klanken en gezellige liedjes. Bekijk ook dit filmpje.    

Mission Symphonic – Kraak de code

Na drie succesvolle Mission Symphonics is het tijd voor een nieuwe editie vol met nieuwe muziek en een nieuw spannend verhaal, zowel online als offline in de zaal. Iets met het kraken van een muzikale code… Met het muziekproject Mission Symphonic maken leerlingen van groep 7/8 kennis met de wereld van de klassieke muziek. Samen […]
Contact Info
Telefoon: 0611473946
De Vrolijke Nood

Bert Knape (Rotterdam 1960), is inmiddels letterlijk een oude rot in het vak! Na een bedrijfskundige opleiding hield hij het na 12 jaar voor gezien in het bedrijfsleven.

Hij besloot zijn droom achterna te gaan omdat zijn hele leven, vanaf zijn zesde jaar, in het teken van muziek stond. Op zijn twaalfde had hij al zijn eerste bandje.

Als professioneel muzikant zag hij een hoop plekken van de wereld en speelde als percussionist in talloze bands. Begeleide hij tal van bekende maar ook minder bekende artiesten.

Hij kwam volstrekt per ongeluk in het onderwijs terecht maar eenmaal bezig was hij verkocht. De afgelopen jaren werkte hij in het regulier onderwijs maar vooral in het speciaal onderwijs. Ook penitentiaire instellingen en instellingen met kinderen die serieuze gedragsproblemen hebben werden door hem bezocht.

De muzieklessen van De Vrolijke Nood laten zicht niet in een paar zinnen vangen.  Een telefoontje of afspraak brengen snel meer duidelijkheid.

Bert geeft gitaarlessen aan groepen, heeft allerlei slagwerkinstrumenten (inclusief een drumstel) maar ook bassen en keyboards staan in zijn instrumentenhok. Met al deze instrumenten is een gevarieerd aanbod mogelijk. Zo heeft hij alleen al de afgelopen 5 jaar 20 schoolbands geformeerd. Kunnen kinderen dat zonder ervaring? Ja, dat kunnen ze!

Veel theoretische zaken laten we achterwege, hebben leerlingen interesse in een instrument dan pakken ze dat vanzelf op en volgt de theorie vanzelf.

Gaat het dan alleen om schoolbands? Nee, er kan heel veel zolang de instrumenten maar voorradig zijn.

Het principe van Bert is heel simpel; muziek maak je met elkaar, vanuit het hart en je gevoel. Het moet vooral leuk zijn en alles wat je leuk vindt onthoud je!

Daarnaast vind “de oude rot” dat kinderen veel meer kunnen dan dat mensen denken met als gevolg verbazingwekkende en spetterende eindpresentaties!

Meer zien van Bert, bekijk dan dit filmpje