Planeten in pastel

Na een korte inleiding over planeten en over het gebruik van lichte en donkere kleuren gaan de kinderen aan de slag met pastelkrijt. Ze kleuren cirkels op een gekleurde ondergrond. Deze knippen we uit en plakken we op een groot, donker vel papier.

Activiteit op maat

AnkieSstudio biedt activiteiten op maat binnen de disciplines Beeldende Kunst en Mode en Textiel. Naar aanleiding van de vraag van de school wordt een activiteit ontwikkeld. Neem voor een afspraak contact op met Ankie.

Je eigen schetsboek

Met mijn eigen schetsboeken als inspiratie gaan de kinderen in een lessenreeks aan de slag met het maken en vormgeven van hun eigen schetsboek. Met inspirerende opdrachtjes krijgen de leerlingen de tools om hun eigen creativiteit te ontdekken.

The Battle – theaterworkshop

60 minuten
In de workshop “The Battle” ga je vooral aan de slag. Uit met het hoofd, aan met het lijf! Leerlingen en docenten krijgen inzicht in het theater maken met elkaar, met de klas. Zo ontdek je een ander talent!

Streetdance VO

60 of 90 minuten
De leerlingen leren na een stevige warming-up een toffe en stoere choreografie aan zoals je die ook ziet in videoclips. De workshop wordt gegeven in de dansschool van DancingWise, L.J. Costerstraat 7 te Oud-Beijerland.

Workshop Cajón

In deze workshop leer je drummen op de cajón, ga je aan de slag met basistechniek, ritmes, samenspelen, improviseren en componeren. Het weghalen van drempels om jezelf te durven presenteren, het stimuleren van vertrouwen in het eigen kunnen en de overweldigende kracht van samenspel ervaren, zijn belangrijke doelstellingen in deze workshop. Naast het feit dat […]

‘Museum op z’n kop’ – Studio Dondersteen

Meneer B. heeft ander werk! Hij mag de wacht houden bij de kostbare museumstukken in het Museum van de Vergeten Tijd. Vanavond is zijn eerste avond in de zaal met belangrijke voorwerpen uit de wereldgeschiedenis. Hij mag het Ei van Columbus bewaken, de Wijnkan van Odysseus, de Hoed van Buffalo Bill en de Hamer van […]

Vroeger en nu

Hoe leefde de deftige dame van dit huis vroeger? Hoe werd de was gedaan, gekookt en wat deden de mensen nog meer? Leerlingen gaan in kleine groepjes met een begeleider door de vertrekken op de begane grond. Ze vinden daar iemand die hen helpt om het verschil tussen vroeger en nu te ontdekken aan de […]

Kidsdance

45 minuten
Tijdens deze kleuterdansles staat plezier en vrij bewegen voorop. Behalve dansspelletjes worden er ook makkelijke dansjes gedaan die de kinderen kunnen nadoen. Last but not least worden er al dansend stiekem vorderingen gemaakt op het gebied van onder andere rekenen, taal, creativiteit en uiting van emoties. Desgewenst kan er in een bepaald thema of met […]

Workshop nieuwe kerndoelen cultuureducatie – nieuw curriculum

Lokatie locatie wordt nog bekend gemaakt
Duur 1.5
Aantal deelnemers 15
Prijs gratis
Aantal lessen 1
Culturele Kieswijzer
Beschrijving

De nieuwe kerndoelen Kunst en Cultuur komen eraan. Een nieuwe fase in de ontwikkeling van het leergebied kunst en cultuur: sinds september werkt een team van docenten en curriculumspecialisten aan nieuwe kerndoelen.

Opleiders en ontwikkelaars van aanbod en methoden hebben dus in de tweede helft van volgend jaar zicht op wat er in het nieuwe curriculum gevraagd wordt en kunnen daarmee aan de slag. Dat geldt ook voor de culturele instellingen die samenwerken met en voor de scholen: in het schooljaar 2024-2025 nieuw aanbod ontwikkelen, in het schooljaar 2025-2026 kunnen ze dit verder uitwerken en testen, om vervolgens met de scholen te bekijken wat dit betekent voor hun cultuuronderwijs in het schooljaar 2026-2027.

Datum: maandag 3 februari 2025 van 10.00 tot 11.30 uur
Locatie: wordt later bekend gemaakt

Dit is een gratis workshop.

De workshop is interessant voor cultuuraanbieders, beleidsmakers, schooldirecteuren en ICC-ers/schoolplanmakers.

Aanmelden kan via hwagemakers@debhw.nl

Aanbieder
Ieder kind verdient cultuureducatie!